Проектът скоро ще заработи.

Компанията, осигуряваща сателитна комуникация Iridium Communications желае да осигури връзка към и между IoT устройства в слабо населени райони без достъп на нормална свързаност, а партньор в начинанието им ще са Amazon и техния собствен арсенал от свързани обекти. Очаква се всичко да е подготвено през следващата година. Сателитната армия на Iridium вече е почти готова да започне функционирането си.

Iridium имат сключено партньорска сделка със Space Exploration Technologies за изпращането на последните им десет сателита в Космоса през 2019. Те ще се присъединят към 65-те сателита на компанията, които вече са в орбита. Веднъж качени всички, те ще се интегрират с облачните IoT услуги на Amazon, доставяйки свързаност към осемдесетте процента от районите по Земята, които в момента нямат достъп до безжичен интернет.

„Всеки настоящ партньор на Iridium ще може да адаптира бързо услугите на AWS, благодарение на автоматизираната транслация на мрежовите протоколи на компанията ни и IoT технологията, подкрепена от AWS IoT, от и към подходящите устройства и бази данни“, обявиха в съобщение Iridium, които управляват 630 000 активни устройства в своята мрежа.

Amazon напредват с бързи темпове в амбицията си да са едни от лидерите в обслужването на IoT революцията. Така например, миналата година беше стартирана специалната услуга Greengrass, която свърза устройства към AWS Lambda, услуга, посредством която добавя към IoT устройства изчислителна мощ. Сделката с Iridium се очаква да разшири значително обсега на AWS IoT, тъй като благодарение на мрежата на CloudConnect клиентите на компанията ще „могат да запазят всичко същото на бекенд страната, докато в същото време бързо разрастват покритието си“, твърдят на свой ред от Amazon.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари