Amazon ще открие онлайн библиотека

0
17

Компанията Amazon, управляваща едноименния интернет магазин, планира да открие библиотека за електронни книги с достъп чрез абонамент, съобщава изданието The ​​Wall Street Journal, позовавайки се на анонимни източници.

В съобщението се уточнява, че в библиотеката няма да постъпват нови книги. Напротив, в нея ще се съхраняват издания от предходни години. Потребителите, които желаят да използват онлайн библиотеката, ще трябва да заплащат на компанията месечна или годишна такса. След това те ще получат достъп до всички налични в нея електронни книги в течение на предварително заплатения период.

Библиотеката ще стане част от платената услуга Amazon Prime. Сега срещу $ 79 годишно абонатите на Amazon Prime могат да използват своя собствена видеотека в рамките на Amazon, в която са включени филми и сериали. Освен това, те имат право на бърза (в рамките на два дни) доставка на стоки, поръчани от онлайн магазина Amazon.

Както съобщават източниците на The Wall Street Journal, Amazon води преговори с издателите за предоставяне на книги за библиотеката. Условията, които предлага на издателите онлайн търговецът, не се разгласяват. Ориентировъчните срокове за официалния старт на библиотеката също остават неизвестни.

Ще припомним, че Amazon вече е крупен играч на книжния пазар. В своя интернет магазин компанията продава както книги, отпечатани на хартия, така и електронни издания. В допълнение, Amazon продава четеца на електронни книги Kindle, а през ноември, както се очаква, ще пусне на пазара и бюджетен таблет на цена от около 250 щатски долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за