Amazon AutoGluon създава ИИ модели само от три реда сорс код

0
702

Amazon Web Services анонсира нова програмна библиотека с отворен код, предназначена за разработчиците на алгоритми с елементи на изкуствен интелект. AutoGluon автоматизира и ускорява процеса по създаването на ИИ алгоритмите и прави технологията на дълбокото машинно обучение много по-достъпна.

Създаването на приложения с машинно обучение, които да използват изображения, текстове и таблици е сложна и трудна задача. Разработчиците трябва да знаят по какъв начин да подберат и настроят различните параметри, да знаят архитектурата на невронната мрежа и да подберат най-добрата структура на модела, като всичко това се извършва ръчно.

Amazon Web Services официално анонсира комплекта софтуерни инструменти AutoGluon, който преди три месеца съвсем скромно се появи в GitHub. Той е продължение на проекта Gluon, започнат от Amazon и Microsoft преди три години. Но докато Gluon е просто интерфейс за машинното обучение, даващ възможност за изграждане на блокове от модули, то AutoGluon поема върху себе си целият цикъл на разработка.

AutoGluon автоматизира много от изброените по-горе сложни задачи и дава възможност за създаване на нови модели на машинно обучение само с три реда код.

Единственото, което трябва да направи разработчикът е да определи доколко бързо трябва да приключи процеса на обучение. AutoGluon ще избере най-подходящия модел, който да се справи за това време.

AutoGluon може да съставя модели, предназначени за класифициране на изображения и текст, за разпознаване на обекти и методи за прогнозиране.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за