Amazon Music HD – нов lossless пакет за аудио стрийминг

0
230

Amazon подготвя нов пакет за своята аудио стрийминг услуга във високо качество, който ще се конкурира с платформата Tidal, която най-сетне стана достъпна и в България, а за абонатите на Vivacom абонаментът е включен към тарифните планове.

Новият пакет ще се нарича Amazon Music HD, а цената на абонамента ще започва от 12,99 долара на месец.

Като част от Amazon Music Unlimited, новият HD каталог ще предлага над 50 милиона записа в CD или 24-битово качество, които, за разлика от MQA формата на Tidal, не се нуждаят от специален декодер при слушане във високо качество.

Стрийминг услугите като Spotify, Apple Music и Google Play Music предлагат само компресирани файлове. Amazon е една от само няколкото компании, които ще предлагат висококачествени FLAC потоци. Десктоп потребителите ще трябва да изтеглят софтуера на Amazon, за да слушат в HD.

Музикантът Нийл Янг пусна аудио плеъра за високо качество Pono преди още няколко години, а сега той е особено развълнуван от факта, че Amazon ще предлага високо аудио качество без компресия и загуби. Flac форматът е lossless – при него няма загуба на качеството на оригиналното аудио. Бихме казали, че ентусиазмът на Янг е малко в повече…

„Светът ще бъде променен завинаги, когато Amazon въведе висококачествен формат на аудио потока за масовите потребители. Това ще е най-голямото събитие в света на музиката, след въвеждането на дигитализацията преди 40 години.“

Услугата струва 12.99 $ месечно за Prime членовете и 14.99 $ за обикновените клиенти на Amazon, или достъпните 5 $ за настоящите абонати. Настоящите пакети струват 7.99 $ и все още се предлагат в Австралия.

За сравнение, Tidal струва цели 19.99 $ на месец за своя най-висок Hi-Fi план без загуби, а друга новостартирала услуга – Qobuz струва 25 $ на месец и предлага 24-битови потоци.

В момента Amazon предлага безплатен 90-дневен тестов период на Music HD, включително и за семейния абонамент.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари