AMD започна активно да наема специалисти по Linux

3
1331

AMD започна много активно да наема Linux разработчици. Навярно това се дължи на ръста на продажбите на компанията, както и постигнатите големи успехи в корпоративния сегмент и в областта на високопроизводителните изчисления.

Въпреки че AMD и така поддържа Linux, компанията търси възможности за подобряване работата на компилатора от гледна точка на излезлите нови процесори и различния нов хардуер.

AMD търси да назначи мениджър по разработка на Linux ядрото, който ще ръководи целия екип разработчици. Отбелязва се, че досега подобно работно място в AMD не е имало.

Компанията търси да назначи и технически ръководител на Linux направлението. Неговата длъжностна характеристика включва координация с ОЕМ партньорите и с доставчиците на Linux дистрибуции от първо ниво по отношение на новите функции и възможности. Този мениджър ще отговаря и за това, партньорите и доставчиците да бъдат в течение на всички излезли новини за поддръжката на Linux от страна на AMD.

И накрая, AMD търси специалисти и системни програмисти за Linux.

Да си припомним, че през 2020 година създателят на Linux Линус Торвалдс направи поредния ъпгрейд на своя работен компютър. При това, Той за първи път от 15 години насам не използва процесори на Intel. Към днешен ден работната компютърна система на Торвалдс се базира на AMD Threadripper 3970X.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари