Android вече поддържа дистанционно заключване на изгубени устройства

6
49
Изгубили сте смартфона или таблета си с Android и се притеснявате, че този, който го намери, ще злоупотреби с данните ви? Не се тревожете. От Google преди около месец намериха решение за този потенциален проблем, от който никой не е застрахован. Услугата Android Device Manager ви позволява да откриете местоположението на откраднатото или загубеното от вас мобилно устройство.

Освен, че ви позволява да го намерите, услугата ви дава и възможността дистанционно да го накарате да звънне или просто да изтрие всички данни записани в него. Сега обаче можем и нещо още по-добро: вместо да изтриваме цялата информация записана в устройството, можем просто да използваме новата функция наречена “дистанционно заключване с парола”. Тази функция ни позволява да заключим телефона си с нова парола, дори той да не е у нас, и по този начин да не позволим на никого да добие достъп до данните ни.

Функцията е съвсем лесна за използване: трябва просто да активирате в телефона или таблета си опциите Remotely locate this device и Allow remote lock and factory reset. Оттам нататък, в случай, че нещо се случи с мобилното ви устройство, можете да влезете в уеб сайта Android Device Manager, да намерите устройството си и там да изберете една от трите опции: Звънни, Заключи или Изтрий.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Android вече поддържа дистанционно заключване на изгубени устройства"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка