Android вече поддържа дистанционно заключване на изгубени устройства

6
10
Изгубили сте смартфона или таблета си с Android и се притеснявате, че този, който го намери, ще злоупотреби с данните ви? Не се тревожете. От Google преди около месец намериха решение за този потенциален проблем, от който никой не е застрахован. Услугата Android Device Manager ви позволява да откриете местоположението на откраднатото или загубеното от вас мобилно устройство.

Освен, че ви позволява да го намерите, услугата ви дава и възможността дистанционно да го накарате да звънне или просто да изтрие всички данни записани в него. Сега обаче можем и нещо още по-добро: вместо да изтриваме цялата информация записана в устройството, можем просто да използваме новата функция наречена „дистанционно заключване с парола“. Тази функция ни позволява да заключим телефона си с нова парола, дори той да не е у нас, и по този начин да не позволим на никого да добие достъп до данните ни.

Функцията е съвсем лесна за използване: трябва просто да активирате в телефона или таблета си опциите Remotely locate this device и Allow remote lock and factory reset. Оттам нататък, в случай, че нещо се случи с мобилното ви устройство, можете да влезете в уеб сайта Android Device Manager, да намерите устройството си и там да изберете една от трите опции: Звънни, Заключи или Изтрий.

 

 

 

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
mIRCataViiipeerdjagibatence87spank Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

От статията въобще не става ясно това нова функция в Андроид ли е, допълнително приложение ли е, какво е. С ъпдейт ли ще дойде? Ако е отделна услуга платена ли е що ли.

Viiipeer
Viiipeer

Те тези, които ще го намерят – веднага ще го префлашнат и ще си свиркат…

djagi
djagi

Ами така е, като се превежда механично, без грам разбиране за какво става дума… И типично, липсват каквито и да е линкове.

mIRCata
mIRCata

След известно ровене – това е опция, която е достъпна през настройките на Андроид у-вата. Поне с версия 4.1. Моите са с нея, за по-стара не знам.
Настройки->Сигурност->Администратори на устройствата. След активирането, влизате в своя гугъл профил, който е свързан с у-вото и отваряте адрес
https://www.google.com/android/devicemanager – и може да сменяте заключване, изтриване на данните или просто да го накарате да звъни.

batence87
batence87

мдам, и аз нямам думи просто …

spank
spank

Нищо и няма на статията логично е, че опцията се намира в Security къде да е в Sound или Display може би….ххахаха? Явно трябва да пишат, като за нубове тука!!!!