Android на Google повежда Windows Mobile

8
19

Учудващо за голяма част от феновете на Windows Mobile и съответно напълно нормално събитие за привържениците на Android, операционната система на Windows за мобилни телефони изостава от класирането според прясна статистика, пусната от ComScore.

Според последното проучване на компанията за статистики ComScore, RIM и Apple остават начело на класирането по ползваемост сред потребителите на смартфони в Съединените щати. На трето място съответно се нарежда операционната система на Google – Android, като тя е увеличила дяла си с впечатляващите 5 процента – съответно от 12 % на 17 %. Android също беше изключително подпомогнат от новите модели смартфони Desire на HTC. Водачите в класирането скоро сигурно няма да се променят според статистическите данни, въпреки малкото дял, който двете компании загубиха през периода Февруари – Април, както и през последвалите месеци Май, Юни и Юли.

Рязката промяна в дяла на Android според анализатори се дължи главно на факта, че съвсем скоро излезе новата версия на мобилната операционна система – Android Froyo и може би големият интерес на феновете, които искат да опитат новото, ги е подтикнал да закупят смартфони, работещи със системата. Всичко това предполага спадане дела на ползващите Android в идните месеци.

Windows Phone 7 също се очаква да получи добър старт, по този начин тласкайки Windows нагоре, като това ще стане съвсем скоро към средата на месец Октомври.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари