Android повече няма да показва досадни известия за актуализации на приложения

3
3886

Google променя начина, по който телефоните с Android ще получават актуализации на приложенията. Вместо да показва известие всеки път, когато се е налична или се изтегля/ инсталира актуализация, Google Play Store ще извършва това тихо, на заден план, без да ви досажда.

Става въпрос за онези известия, които по принцип са безполезни за потребителя и единствено задръстват падащото меню – обикновено те рядко съдържат информация за това какво всъщност се актуализира и какви са промените в новата версия на апликацията, а само уведомяват, че приложението подлежи на надграждане.

Това е едно просто решение на малък, но смущаващ проблем, който се случва, когато оставите някъде телефона си и той ви побърка от звуци за известия, тъй като един куп приложения се актуализират автоматично.

Промяната беше оповестена за първи път от Android Police през месец декември, когато озадачени потребители на Android започнаха да се оплакват във форумите на Reddit за „липсващи“ известия за актуализации на приложения.

Google своевременно се намеси, за да изясни, че това всъщност е нововъведение, а не грешка или бъг и да очакваме все по-малко известия в бъдеще от Play Store.

Въпреки че много потребители ще приветстват тази промяна, не всички са доволни и много от тях изразяват своите оплаквания именно в Reddit.

„Това е смущаващо. Не предоставя никаква полза за крайния потребител, който в крайна сметка не разбира какво, кога и дали е актуализирано. Освен това не носи никакви ползи и за разработчиците, защото една част от предварителното тестване на приложения и възприемането им клиентите е проучването колко често те ги актуализират и как приемат новите ъпдейти“, коментира потребителят Carighan.

Ако предпочитате винаги да бъдете своевременно информирани, когато приложенията получават автоматична актуализация, е необходимо да върнете промяната, като отидете в настройките на Google Play Store, изберете „Настройки за известяване“ и включите превключвателя „Автоматични актуализации“.

Можете също да деактивирате автоматичните актуализации следвайки това ръководство, което ви позволява да преглеждате списъка с промени на всяка нова версия на софтуера, коригираните грешки, както и коментарите на други потребители, които вече са инсталирали последната версия, за да направите по-добра преценка дали трябва и си струва да ъпдейтнете до последната версия.

Честно казано, ние не приветстваме това нововъведение, тъй като недоволните потребители от форумите на Reddit са прави – трябва непрекъснато да следим, за да сме наясно кои приложени на телефона ни са актуализирани и до коя версия, ако искаме да сме в течение, тъй като при настройки за автоматична актуализация, смартфонът често не показва запитване дали дадена последна версия на приложение дали да бъде инсталирана.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари