Android таблет за 50 долара

3
70

Едно от хубавите неща в Android таблетите е тяхното разнообразие. Това разнообразие обаче се наблюдава и в цените им. Така например, съвсем скоро на пазара ще се появи един уникален продукт на уникално ниска цена. Става въпрос за Android таблет, който ще струва само 50 долара.

Прототипът е продукт на индийската компания Allgo. Разбира се, пазарната цена на това устройство ще бъде малко по-висока. Но пък в замяна на това крайният потребител ще получи таблет, захранван от така нашумялата напоследък мобилна операционна система Android на Google. Таблетът ще бъде снабден със 7-инчов екран (резолюция 800×480), поддръжка на безжичен интернет през Wi-Fi, Bluetooth, USB гнездо и слот за карти памет, т.е. всичко най-необходимо и то за изключително ниска и конкурентна за останалите производители цена. От Allgo обещаха съвсем скоро да разкрият и допълнителна информация за характеристиките на техния Android таблет за 50 долара.

Според изявление на представители от Allgo проектът им няма нищо общо с обявената наскоро инициатива на индийското правителство. В плана на въпросната програма е инвестирането в народното образование. Правителството обеща, че през идната 2011 година ще предостави около един милион таблети на местните студенти. Устройствата ще струват само 35 долара. За да бъде постигната подобна ниска цена обаче, една компания или организация трябва да направи поръчка от поне десет хиляди таблета. Поръчка от 10 000 броя се смята за сравнително малка, като се има предвид, че правителственият проект за евтиното устройство предвижда милионни доставки, за да бъде осигурена толкова ниска цена.

От Allgo обаче все още не са дали никаква информация по повод това кога точно аудиторията може да очаква таблета за 50 долара на пазара. Със сигурност обаче устройството ще предизвика активно търсене на местния индийски пазар, а може би и на световния.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари