Дългият път към Android 11 е почти към края си. Google даде старт на последната бета за тазгодишния ъпдейт. Това е третата тестова фаза. Предстои единствено пускането на завършената версия към потребителите и производителите. Това трябва да се случи в следващите няколко месеца.

Android 11 Beta 3 се категоризира като кандидат за финална версия

Това значи, че разработчиците са приключили с добавянето на нови функции. Фокусът е да се открият бъгове, които да бъдат поправени. Първите устройства, които ще получат обновлението са Pixel смартфоните. Всички от Pixel 2 нагоре ще могат да се възползват. Новият Pixel 4a ще е сред устройствата, като очакваме Pixel 5 да пристигне с Android 11 по подразбиране, предават от Trusted Reviews.

„Тази beta е фокусирана върху подпомагане на разработчиците да извършат финалните довършителни работи върху приложенията си, подготвяйки се за Android 11, включително и за официалния API 30 SDK и всички обновени инструменти в Android Studio”, пише в изявление компанията.

Определено Android 11 е версията, при която нещата се случиха най-странно. Това основно се дължи на отмяната на Google I/O през май месец. Конференцията обикновено показва задаващата се нова операционна система в детайли. Заради коронакризата, това не можа да се случи. Развитието по темата допълнително бе отложено заради проблемите в САЩ.

В крайна сметка стана ясно, че очакваме чат балони, специални чат известия, възможност за времево планиране на dark mode, записване на екрана и обажданията, подобрени настройки за поверителността, подобрено разчитане на движенията.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари