fbpx
-3.2 C
София

Android 11 ще улесни управлението на интелигентния дом

Най-четени

Сред многото актуализации, идващи като част от Android 11, научихме, че следващата версия на мобилната операционна система на Google вероятно ще направи управлението на умни домашни устройства по-бързо и лесно. За първи път това стана ясно, когато редица нови функционалности и промени по съществуващи такива бяха забелязани в най-новата версия за разработчици на Android 11.

Промените по управлението идват под формата на ново меню, което се появява при дълго натискане на бутона за захранване – менюто, което е пълно с контроли за поддръжка на умни домашни устройства. Можете да видите как се очаква да изглежда това на снимките по-долу, споделени от Phone Arena.

Настройките за интелигентен дом се активират с продължително задържане на бутона за включване / изключване на телефона, а изображенията показват настройки на домашната система за осветление и опции за намаляване или увеличаване на яркостта, както и контрол на осветителните тела.

Но това е само началото. Малко по-ранен теч от Мишал Рахман, главен редактор на форумите на XDA Developers, споделен още преди функцията да е напълно активирана от Google и сега да бъде забелязана в предварителния код за разработчици на операционната система, показва, че новата система за управление на интелигентен дом в Android 11 ще ви позволява също да контролирате смарт ключалки и брави, щори, домашни термостати, охранителни камери и много други функционалности.

Какво означава това за потребителите?

Така че в общи линии изглежда, че приложението за контрол на смарт устройства за дома ви дава обновени, събрани на едно настройки и възможности за пълен контрол. Това обаче не е основната идея – вече има приложения, които целят и постигат именно това, но не можете да ги стартирате с дълго задържане на бутона за захранване на телефона, както ще можете сега, така че ако системата бъде интегрирана с голям набор от интелигентни устройства и производители, това би означавало, че ще бъде далеч по-удобно и бързо от всичко, което сме виждали в тази посока досега.

Въпреки че тази функция изглежда наистина обещаваща, повечето от нас ще трябва да изчакат известно време, за да се възползват от нея, тъй като Android 11 едва ли ще пристигне в напълно завършен вид до месец септември – и дори тогава, може да минат много месеци, преди масово телефоните, които не са на собствената серия на Google, Google Pixel да бъдат актуализирани с него. И все пак има какво да очакваме с нетърпение, особено ако използваме устройства за интелигентен дом.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини