Потребителите на смартфони с новия Android 12 ще могат да работят в браузъра Google Chrome почти като на компютър. Тази версия на операционната система ще ви позволи стартирането на няколко прозореца на браузъра едновременно.

Компютърната версия на Chrome ви позволява да групирате разделите в един или повече прозорци с възможност за прегрупиране. Версията на браузъра за Android също поддържа групиране на раздели, но само в един прозорец е невъзможно стартирането на няколко раздела.

Google работи по функция, позволяваща стартиране на няколко прозореца в Chrome на вашето Android-устройство. Това стана известно от анализа на кода на този браузър. В него се споменава за възможност за стартиране на множество прозорци. Тези промени добавят нова опция за прозорците към контекстното меню на Chrome, когато Android-устройството е в режим на разделен екран. Когато щракнете върху бутона за нов прозорец, той ще се стартира във втората половина на екрана.

При стартирането на два прозореца в Chrome, в контекстното меню се появява бутон за управление на прозорците. Като щракнете върху него, можете да получите информация за всички активни прозорци, раздели и заглавията, броя на отворените раздели и т.н.

В Chrome можете да отворите до пет раздела едновременно. Броят им във всеки екземпляр не е ограничен. Всеки от отворените прозорци може да бъде запазен в текущото му състояние, така че всички отворени в него раздели да останат достъпни дори и след рестартиране.

Новата функция на Chrome в момента е в тестов режим, но нейната поява може да се очаква в някоя от бъдещите версии на браузъра.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари