Android Wear вече поддържа iPhone

0
22

Google не само смени логотипа си, но и съобщи за нововъведение, за което отдавна се носеха слухове: операционната система за смарт-часовници и други устройства за носене, вече поддържа смартфоните на Apple.

 

Слухове за тази възможност се появиха още през месец март тази година. От една страна това е добре: Android осигурява богат избор на потребителите – хиляди смартфони и десетки смарт-часовници на най-различни производители. От друга страна, никой не искаше да повярва, че в ОС Android ще бъде вградена поддръжката на конкурираща операционна система.

 

Предлага се използването iPhone с обикновени смарт-часовници (не са Apple Watch) да стане с помощта на Android Wear for iOS. Тази операционна система работи с iPhone 5, 5c, 5s, 6 и 6 Plus, на които е инсталирана iOS 8.2+. За тази цел е необходимо да бъде инсталирано приложението Android Wear.

 

След свързването на смарт-часовника с айфона се виждат всички съобщения, възможно е инсталирането на всякакви циферблати, може да се използва търсене чрез глас, фитнес-тракерът работи с Google Fit, възможно е използването на приложенията за Android и получаването на разширените съобщения от календара и Gmail.

 

Засега официално се поддържат смартфоните LG Watch Urbane, Huawei Watch и Asus ZenWatch 2, но се появи информация, че нормално работят Moto 360, LG G Watch и LG G Watch R.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари