Android Wear 2.0 ще се появи едва през 2017 г.

0
52

Google пусна трета поредна предварителна версия на Android Wear 2.0 за разработчици и наред с някои доста важни нови характеристики (като поддръжка на Google Play, например), дойде и основната информация, свързана с платформата – а именно, че версията за разработчици ще бъде удължена до началото на 2017 г., което означава, че ще видим появата на новата официална операционна система едва след това.

Дали това е нещо положително или отрицателно, зависи от това кого питате. Разработчиците със сигурност ще са доволни от допълнителното време, с което ще разполагат, особено предвид новия достъп до Play Store. Той им дава възможност да пускат алфа и бета версии на приложенията си директно там, а потребителите пък ще могат да търсят в този каталог с клавиатура, гласови команди, писане на ръка или чрез препоръките.

От друга страна, позицията на Android Wear на пазара не е толкова добра, колкото би се искало на Google, и забавянето няма да промени това. За да се повиши потребителския интерес е необходимо ново поколение носими джаджи, които съответно да се възползват от по-високата функционалност на Android Wear 2.0, но това явно няма да стане преди началото на следващата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари