6.8 C
София

Anniversary Update не може да се инсталира на компютри с антивируса на Avast

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Притежателите на компютри с процесори на Intel, на които са поставени антивирусни програми на Avast съобщиха за появата на синия екран на смъртта (BSOD) при инсталирането на голямото обновяване Windows 10 Anniversary Update. Показва се грешката system thread exception not handled, следва връщане към предишната версия на операционната система, а след това – ново изтегляне на обновяването и начало на нова инсталация. Този процес се зацикля.

 

Avast съобщи в своите форуми, че проблемът наистина съществува. Според експертите, проблемът навярно е породен от конфликт между софтуера на Avast, AU кода и технологията за виртуализация на Intel, дори и когато е изключена. Засегнати са устройствата Surface Book и Surface Pro 4, както и някои други таблети и лаптопи с Intel Core и Avast. Проблемът възниква само при процесорите на Intel от последно поколение.

Засега единственото решение е деинсталирането на Avast от компютърната система. Ако обикновеното деинсталиране не сработи, Avast публикува специалното приложение avastclear, което може да поиска зареждане в безопасен режим, но с мрежовите драйвери. След това може да се направи нов опит за инсталиране на голямото обновяване Anniversary Update, като антивирусната програма на Avast не трябва да се инсталира отново, понеже грешката пак ще се появи. До излизането на пач за Avast се препоръчва използването на защитите на ОС Windows.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини