Anonymous искат узаконяване на DDoS-атаките

0
23

Хакерската група Anonymous е публикувала на сайта на Белия дом петиция с призив към американското правителство да легализира DDoS-атаките, утвърждавайки ги като правна норма на протест.

В момента в петицията, наречена We the People са се подписали 775 души.

Съгласно правилата на сайта, за да бъде тя прегледана от администрацията на президента, трябва да събере най-малко 25 000 подписа в рамките на 30 дни от нейното подаване.

Според Anonymous, разпространяваните от тях DDoS-атаки не са хакерство, а много по-напреднала форма на протест във виртуалното пространство. Групата счита, че с развитието на технологиите и на фона на увеличаващата се степен на използване на интернет, обществото трябва да получи нови възможности за израз на своите протести. Също така Anonymous смятат, че атаките тип DDoS не са нищо повече от еквивалент на многократното натискане на бутона за опресняване на страницата на браузъра, което след известно време също парализира работата на уеб-базираните услуги.

В допълнение, в петицията е публикувано и искане за освобождаването на осъдените за DDoS-атаки и отменяне на техните присъди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари