Anonymous напомниха за себе си с нова порция откраднати документи

0
23

След известно затишие на хакерската сцена отново сме свидетели на голям удар, който за пореден път е организиран от Anonymous. В мрежата вече циркулира огромен пакет с данни, които са изтеглени от сървърите на полицията в щата Тексас. Размерът на файловете е 3 гигабайта и в тях има голям архив със съобщения от електронни пощи, вътрешни полицейски документи и адреси, информира Gizmodo.

Хакерската група е мотивирала последната си атака с желанието за отмъщение в името на всички хакери по света, които в момента са арестувани заради дейността си. В групата на арестуваните е и един от лидерите на Anonymous. Неговото име е Джейк Дейвис, а в хакерските среди е познат с прякора си Topiary. Хакерите са посочили и задържането на Брадли Манинг, който е смятан за един от основните източници на скандалния сайт Wikileaks, като един от мотивите за атаката към полиция в Тексас.

Почти цялата изтекла информация е класифицирана и не е изненадващо, че нейното публикуване ще нанесе доста щети върху работата и реномето на органите на реда. Сред огромния архив с информация прави впечатление имейл написан от Робърт Уайнърс – шеф на полицията в щата Тексас. Съобщението е изпълнено с расистки подмятани и обидни квалификации по адрес на различни граждани, с които се е сблъскала полицията.

Каквото и да се твърди, на всички е ясно, че основният мотив зад този гигантски теч на информация е арестът на хакерския лидер Джейк Дейвис. 19-годишният Topiary беше арестуван в Шотландия, в края на месец юли. Предполага се, че той е знаел какво му готвят органите на реда, тъй като седмица преди ареста си той е публикувал прощално съобщение в Twitter, където казва, че една идея не може да бъде арестувана.

Хакерите от Anonymous са успели да сменят и началната страница на един от официалните сайтове на полицията в Тексас. В момента там има само съобщение, в което се казва, че сайтът е извън линия поради нужда от ремонт и обновления. Всички услуги в него са недостъпни за потребителите.

Самият архив с източените документи може да бъде открит в сайта Pastebin.com. Това е мястото, където Anonymous обичайно предпочитат да качват подобен род информация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за