Anonymous обявиха война на всички световни централни банки и започнаха с Гърция

3
0

Хакерската група Anonymous стартираха операция #OpIcarus. Те съобщиха, че операцията ще продължи 30 дни и е насочена срещу банковия сектор на световната икономика. Атаките започнаха на 3-ти май с мощна DDoS атака срещу централната банка на Гърция. Уеб-сайтът на банката и досега изпитва някои дребни затруднения.

 

Първата фаза на #OpIcarus се проведе през 2014 година и не създаде много големи неприятности. Сегашната, втора фаза, изглежда по-добре обмислена и по-добре подготвена. Хакерите публикуваха и списък със сайтовете, които ще бъдат атакувани и при възможност прекратена тяхната работа.

В списъка има сайтове на организации от Федералния резерв на САЩ, сайтове на Международния валутен фонд, сайтове на Световната банка и уеб-сайтове на централните банки на различни държави (bnb.bg също е в списъка).

Хакерите съобщиха още, че следващи на опашката са Нюйоркската Фондова борса, а след това – Английската банка. По какъв начин тези хулигански постъпки могат да навредят на „Световния банков картел“ и да ударят „сърцето на империята“, засега не е известно.

 

При един от предишните опити за атака срещу „световния банков сектор“ бе акцията „Операция Черен октомври“ от месец ноември 2015 година, когато Anonymous призова обществеността да изтегли всичките си средства от банковите карти и да плаща в брой.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Anonymous обявиха война на всички световни централни банки и започнаха с Гърция"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка