fbpx
1 C
София

Anonymous хакнаха сайта на водещия сингапурски вестник

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Уеб сайтът на водещия сингапурски вестник The Straits Times бе хакната от член на Anonymous, съобщиха от BBC. Според сведенията член на хакерската организация, подвизаващ се под името The Messiah („Месията“), е успял да пробие защитите на интернет страницата и открито е нападнал The Straits Times, че „подлъгва хората“.

Само дни по-рано въпросният хакер, който твърдеше, че е част от Anonymous, публикува онлайн видео, в което заплашваше да атакува инфраструктурата на Сингапур, а основната причина са новите закони за регулацията уеб сайтовете в страната. Според тях всеки сайт, „който публикува новини, свързани със Сингапур, и които има множество читатели, се нуждае от индивидуален лиценз“.

Първата жертва на организацията е уеб сайта на най-престижния вестник в Сингапур The Straits Times, който си е навлякъл гнева на Anonymous, защото „подлъгва хората.“ Именно това е написал и The Messiah в сайта на изданието, след като е преодолял защитите му. Според хакера вестникът е изневерил на първоначалната си идея „да води война срещу сингапурското правителство“ и в момента „води война срещу Сингапур.“

„По наше мнение това може да бъде много заблуждаващо и разочароващо“ написа The Messiah от името на Anonymous.

От The Straits Times вече са подали жалба в полицията и са възстановили нормалното функциониране на сайта.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини