AOL пусна видео чат без login и сваляне на софтуер

0
36

С цел компанията да бъде по-конкурентна в бързо растящия сектор на видео разговори, екипът на AOL, който стои зад програмата за внезапни съобщения AIM, вчера пусна първа версия на услуга за видео чат, която не изисква потребителите да се log-ват или да свалят софтуер.

Новата услуга, наречена AV, е създадена за бърз и лесен видео чат. За разлика от всички останали услуги за видео чат, тази е единствената без login и сваляне на софтуер.

За да започне чат потребителят получава уникален линк от AV, който изпраща на приятелите си. След като приятел, получил линка, кликне веднъж върху него, на екрана му се отваря прозорец с видео на живо, в което се вижда потребителят, започнал чата. В един видео чат в AV може да участват до четирима потребители.

Услугата предлага и допълнителни характеристики, като напр. изпращане на лични съобщения между участници в чата. Започналият чата, ако желае, може да премахва други участници във видео разговора.

Още характеристики ще бъдат налични в близките седмици, като напр. „Group Shot”, която е за правене снимка на всеки участник в един видео чат.

Услугата е налична на www.aim.com/av и е основана на софтуера Flash на Adobe Systems Inc. Това означава, че не работи на iPad и iPhone, но работи на персонални компютри и на други мобилни платформи, поддържащи Flash.

AOL е съобщил, че проучва възможността за създаване на мобилно приложение за AV.

AOL също така съобщава, че все още няма бизнес модел за извличане на печалба от новата услуга.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари