AOL регистрира растеж в приходите през последното тримесечие на годината

0
29

За пръв път от почти десетилетие интернет компанията AOL регистрира растеж в приходите си през последното отчетно тримесечие на годината. Към декември миналата година фирмата е отчела 599.5 милиона долара приход, което е растеж спрямо 2011 година, когато по същото време постъпленията са били 576.8 милиона. Растежът е в рамките на 4%, информира Mashable.

Постижението на AOL, освен всичко останало, бие и прогнозите на Уолстрийт, които бяха за 573 милиона долара. Изпълнителният директор на компанията се е похвалил пред акционерите, че AOL отново започва да расте. Тим Армстронг очаква растежът да продължи и през 2013 година, тъй като в сила е нова стратегия за развитие, включваща интегриране на продукти и технологии от ново поколение.

Компанията беше интернет лидер през деветдесетте години на миналия век, но напълно проспа еволюцията на световната мрежа и загуби почти цялото си влияние, а с него и приходите. През последните години AOL претърпя много премеждия и започна възстановяване, но с цената на продажба на ценни активи и съкращаване на голяма част от дългогодишните си служители.

Новината за последните финансови постижения на AOL качи акциите с 6%, но инвеститорите остават умерени оптимисти и все още не са възстановили напълно доверието си към мениджмънта. AOL продължава да предлага dial-up услуги в САЩ, но този бизнес постоянно се смалява и компанията разчита все повече на рекламни и други приходи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари