Apple без почти никакъв растеж в печалбите на годишна база

0
38

Технологичният гигант Apple публикува финансовите си отчети за последното тримесечие на миналата година. От тях става ясно, че приходите растат със 17.7% спрямо същия период на предходната година, но печалбата остава почти същата, съобщи Tech Crunch.

Компанията на Тим Кук е генерирала приходи от 54.5 милиарда долара за последния отчетен период, а печалбата възлиза на 13.1 милиарда долара. Приходите от всяка акция на Apple пък са донесли по 13.81 долара.

Очакванията на експертите от Уолстрийт бяха за приходи от 54.9 милиарда и печалба в размер на 13.55, и до голяма степен се покриха с реалността. Прогнозите им се разминават „само” с няколкостотин милиона долара. Apple надмина очакваните приходи, но същото определено не може да се каже по отношение на печалбата.

През последната четвъртина на 2012 година компанията е продала рекордните 75 милиона мобилни устройства, задвижвани от iOS. Най-голям дял имат телефоните iPhone, от които са пласирани 47.8 милиона бройки. Следват таблетите iPad с 22.9 милиона продажби. Изпълнителният директор Тим Кук е заявил, че Apple ще продължи с иновациите и предлагането на най-добрите продукти в света.

За последното тримесечие на 2011 година базираната в Купертино компания имаше приходи от 46.3 милиарда долара и печалба от 13.06 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари