Apple блокира приложение за създаване на фалшиви шофьорски книжки

0
42

Технологичният гигант Apple премахна безплатна програма за създаване на реалистични, но фалшиви шофьорски книжки от магазина за приложения за iOS. На пръв поглед новината не е нищо особено, но въпросното приложение е престояло необезпокоявано в App Store цели две години, предаде Neo Win.

Основната причина за блокирането на програмата е оказан натиск от американския сенатор Боб Кейси. Приложението е създадено от DriversEd.com – онлайн ресурс, който помага на хората да си извадят истински шофьорски книжки. Програмният продукт е бил замислен и реализиран като забавен начин хората да си правят майтапчийски документи. В него потребителите можеха да въведат своите имена и други лични данни, да вмъкнат своя снимка и накрая да разпечатат резултата на принтер. В продукта е имало шаблони, които наподобяват максимално истинските шофьорски книжки.

Още през април до Apple е било изпратено писмо от организация, специализирана в защитата на сигурността при шофьорските книжки. Тъй като посланието явно не е дало резултат се е намесил и сенаторът от Пенсилвания, който явно е бил по-убедителен.

Приложението Drivers License предлагаше на потребителите да направят снимка със своя iPhone или да вкарат някоя, която имат отпреди. След това опциите позволяваха на хората да си изберат шаблон за един от всички съществуващи щати. След като фалщивата шофьорска книжка е готова тя можеше да бъде изпратена по електронната поща или качена във Facebook.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари