Apple вече дават повече свобода на служителите си

0
36

Една от мисиите на „новия“ Главен изпълнителен директор на Apple е да направи работата на служителите си колкото се може по-приятна. Ето защо, наскоро Тим Кук е внесъл няколко промени, които ще позволят на работниците им, които са съботяни, да не идват на работа в събота. Освен това, всички служители на компанията ще могат да работят по лични проекти.

Макар, че Apple не могат да се мерят с Google по отношението си към индивидуалността на служителите си, това е важна крачка напред в развитието им и едно от нещата, по които Тим Кук най-много се различава от предшественика си Стив Джобс.

Между другото, поощряването на индивидуалните проекти напомня до голяма степен програмата „20 процента от времето“ на Google, която позволява на служители им да използват една пета от платеното си работно време в разработване на лични проекти. Програмата на Apple носи името Blue Sky и осигурява на служителите им „няколко седмици“, през които да развият собствен инженерен проект.

Някои от инженерите в Apple са коментирали пред американската преса, че отношението на Тим Кук към тях е доста по-добро от това на Джобс. Те твърдят, че Кук е много по-склонен да обядва с по-нискостоящи служители в столовата, както и, изобщо, да отчита повече работата на служители на компанията пред публика.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари