Apple води преговори за закупуване на автомобилния производител McLaren

0
24

The Financial Times съобщи, че Apple може да закупи британския концерн за производство на автомобили McLaren Group, в който участват производителят на разкошните спортни автомобили McLaren Automotive, екипът на „Формула 1“ „McLaren Хонда“ и няколко други високотехнологични компании. Според тази неофициална информация, преговорите са започнали преди месец-два. Слуховете са, че закупуването на McLaren може съществено да ускори появата на роботизирания автономен автомобил на Apple, проектирането и разработката на който се осъществяват в рамките на проекта Titan от вече повече от две години.

 

Засега Apple и McLaren отказват коментари.

Пазарната цена на губещата (22,6 милиона паунда загуба за 2014 година) McLaren сега се оценява на около 1,5 милиарда паунда, но въпреки това, вероятността за осъществяване на тази сделка е твърде ниска. Ако Apple все пак закупи McLaren, то това ще бъде най-голямата покупка на корпорацията след закупуването на Beats Electronics за $3 милиарда през 2014 година.

Да си припомним, че ръководителят на проекта Project Titan по създаване на електрическия автомобил на Apple Стив Задески напусна корпорацията, а неговото място бе заето от Боб Мансфийкд, участвал в създаването на Apple iPad, iMac, MacBook Air и Watch. Мансфийлд направи кардинални промени и изглежда целта на Apple сега не е създаване на собствен електромобил, а автопилоти за автомобилите. Малко по-късно, McLaren официално отрече тази информация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари