Apple възпрепятства продажбата на бизнеса на Toshiba 

1
90

На 25 септември, Toshiba съобщи на кредитори си, че обявената миналата седмица сделка по продажбата на полупроводниковия бизнес не е затворена, тъй като участващите в консорциума купувачи на Apple не са се съгласили с ключовите условията по споразумението.

На 20 септември Toshiba официално обяви купувачите на подразделението по производство на чипове памет Toshiba Memory за 2 трилиона йени ($18 млрд. долара).

В тази група, която се оглавява от американската частна инвестиционна компания Bain Capital, също са влезли SK Hynix, Apple, Dell, Kingston Technology и Seagate Technology.

Подписването на договора е трябвало да се състои на 21 септември, но това не се е случило, така че Toshiba трябваше да обяснява на банкерите причините за забавянето. Apple не е предоставила писмено задължението си за участие в сделката, тъй като компанията не я устройват някои от условията. Какви точно са те, не се уточнява.

Toshiba поиска от кредиторите удължаване на кредитните линии в размер на 680 милиарда йени ($6,1 млрд.), които изтичат на 30 септември. Банките се съгласиха, но само при условие на сключване на окончателна сделка с консорциума.

Ситуацията обаче се е усложнила, тъй като групата от купувачи не са дали заем от 600 млрд. йени ($5,4 милиарда) за финансиране покупката на Toshiba Memory, поради правни проблеми, които е създала Western Digital – другият кандидат за покупката на полупроводниковите активи на японския гигант.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари