Apple в черния списък на „почтените компании“ в Китай

2
20

Корпорацията се озова в черния списък на „почтените компании“ на Китайската асоциация на потребителите (China Consumer Association).

Какво доведе до това? Изглежда, политиката на Apple при поправка на устройствата не е никак добросъвестна. Асоциацията даде определен потребител като пример.

Човекът е притежател на iPhone 4 и е открил дефект в устройството си, докато то все още е в гаранция, така че отишъл в Apple, за да го поправят.

Компанията, разбира се, поправила смартфона, но отказала да поднови гаранцията, което означава, че няма да има повече безплатни поправки, ако в последствие друг компонент се счупи.

Друго нещо, свързано с политиката на поправка, от което клиентът, както и Асоциацията, са останали недоволни, е частите, които Apple използва при поправянето. Компанията използва стари, излишни части, за да поправи устройствата на потребителите, но пази дефектните. След това ги поправя и ги използва за други счупени устройства, които постъпят в сервизите на Apple.

Според Асоциацията всички части, използвани при поправката, трябва да са нови, а не рехабилитирани, особено ако Apple не възнамерява да поднови гаранцията. Прибавете към това факта, че компанията не поема отговорност за каквито и да били повреди по време на превоза, и ще получите доста сърдити потребители.

Към този момент Apple не казва, дали ще въведе промени в политиката си. Но едно е сигурно – това публично разкритие на Китайската асоциация на потребителите не е в полза на компанията, особено имайки предвид разиграващата се съдебна битка между Apple и Samsung.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари