Apple губи позиции на пазара в Китай

1
64

Делът на Apple на китайския пазар на смартфоните падна през последното тримесечие, в резултат на което Apple рискува да отпадне от списъка топ 5 на най-популярните производители на смартфони в Китай.

Местният бранд Xiaomi избута Apple от четвърто на пето място по дял на пазара. Първите четири позиции принадлежат на Huawei (23 милиона потребители), Oppo (21 милиона потребители), Vivo (16 милиона потребители) и Xiaomi (15 милиона потребители). На топ 5 производителите принадлежат 75% от всички доставки на китайския пазар на смартфоните, чийто брой е 113 млн.

Apple не предоставя данни за продажбите на отделните продукти за всеки регион, но въпреки това резултатите от доклада показват, че през миналата година iPhone не е най-продаваният смартфон в Китай — за първи път от 2012 година.

Въпреки това, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук доста оптимистично е настроен относно китайския пазар, въпреки силната конкуренция от страна на приложението WeChat, което работи както с Android, така и с iOS-устройствата.

Очаква се, че iPhone 8 ще даде нов тласък на Apple на пазара в Китай, а продажбите му ще достигнат $9,96 млрд. долара през тримесечието юли-септември, в сравнение с $8,79 млрд. през същия период на миналата година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари