Apple забрани споменаването на Китай, Русия и Турция във филмите и сериалите

18
2577

Уеб изданието BuzzFeed съобщи, че Apple е предупредила създателите на сериали и филми за услугата Apple TV+, да не включват в своята кинопродукция сцени, които биха могли по един или друг начин да разстроят китайските власти. Забраната важи и за Турция, Саудитска Арабия и Русия – тези страни също не трябва да бъдат показвани в лоша светлина, а сцените пораждащи въпроси, могат да бъдат изрязани или материалът въобще да не бъде показан в Apple TV+ дори и извън Китай, Русия, Турция и ОАЕ.

„Apple каза на редица създатели на съдържание за Apple TV+ да не гневят Китай и да не показват, че Турция е лоша страна. Ние продаваме много смарт часовници там. И не казвайте, че в Саудитска Арабия убиват журналисти – там купуват iMac. Не споменавайте и Русия, понеже там са много добри продажбите на iPad и пазарът е голям“ – написа в своя Twitter акаунт Джад Апатоу, популярен американски кинорежисьор, сценарист и продуцент.

Apple не е обяснила на продуцентите какво точно не бива да бъде показвано за тези страни, но е очевидно, че се подразбира нарушаването на човешките права и прекаления контрол на хората.

Към днешен ден в Хонконг се провеждат масови протести. Недоволните искат независимост на този регион, а китайските власти иска да засилят своето влияние. Китай е най-големият пазар за Apple и именно затова компанията отстъпва на китайските власти, но това предизвиква силно недоумение в САЩ и редица други страни.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RB3301
RB3301

Накъде отива този свят?

Омерзен
Омерзен

Няма такава „държава“ – Свински Джихад след Сюнет окървави България, край изконният бългърски град Казанлък:

tinyurl.com/suynet

Омерзен
Омерзен

Ислямска Булхария – Българистаня:

youtube.com/results?search_query=сюнет+принц

докато вие си чоплите смарттелефончетата и компютърчетата, рязания чеп настъпва бавно и ефективно…..

В коя година живееш бе
В коя година живееш бе

Какъв ти е проблема пък на теб? Левски в искал всички да живеят равноправно в тази държава. Нищо не настъпва, просто се раждат малко Българи, защото са прости и нископороизводителни и много жени предпочитат чужденци в чужбина с образование, професия и нормално отношение, а не бирено-салатени-ракиени търтеи. Нарочно го пиша така за до схванеш, но явно и това няма да стане.

Омерзен
Омерзен

сигурен съм че Левски е искал башибозука да живее равноправно с твоя бяла дъщеря (след като изколи и изгори живи братята, сестрите и родителите и…..

Омерзен
Омерзен

Жертвата на Свинския Джихад край село Крън е високо образован бългърин от висока национална и расова чистота, лекар по професия:

blitz.bg/intsidenti/katastrofi/tragediya-obichan-lekar-e-edna-ot-zhertvite-na-kasapnitsata-kray-krn-snimka_news703159.html

Кнут
Кнут

Казано просто, гьотверени. Човек който си дава гъзъ. Станаха два коментара

Кнут
Кнут

Казано просто , гьотверени. Човек който си дава гъзъ.

Technical
Technical

Епизодът от „Саут парк“ се оказа верен. Холивуд вече не иска да обижда азиатските диктатори и робите им, затова пък много се кефя на малкото филми като „Диктаторът“, които не са политкоректни.

dsaa
dsaa

Саша обаче май се отказа да прави филми, защото май хуморът му остана неразбран.

Oracle
Oracle

„Ние продава много смарт часовници там.“ …

lpi
lpi

Оказа се, че комунистически Китай е по-демократичен от изчадията в сащ! Т.е. в сащ има диктатура и няма никаква демокрация!

Чип за зеле
Чип за зеле

Това не е политическа диктатура, а диктатура на Apple. Би било добре, ако някоя водеща IT медия вземе пример от огризките и забрани да се споменава името им.

Зоро
Зоро

Този забранителен списък ще се разраства.
Значи има „свобода на словото“, но само ако то не обижда никого. А „истината“ е нещо неудобно, за което не трябва да се говори.

nomore
nomore

„но само ако то не обижда никого“ – въпрос на гледна точка. Свободата не е свободия. Първото върви в пакет с отговорностите, второто е синоним на анархия. Е, и в. Сън списваше бисерчета най-бесотговорно и сега ще си сърбат попарата. В случая не оправдавам Епъл, ама не случайно са сред най-големите корпорации.
„„истината“ е нещо неудобно, за което не трябва да се говори“ – в научните среди ѝ викат „ку*ва“, защото всеки я иска, ама никой не я харесва.

GIT
GIT

AMurica – land of freedom.

Той
Той

Тия се закопават все повече 🙂