Apple заема 20-то място в класацията на компаниите с най-добра репутация

2
55

Изследователи от Reputation Institute публикуваха нова класиране на компаниите с най-добра репутация. Лидер е станала швейцарският производител на часовници Rolex, който през последните години стабилно заемаше четвърто място, а това на Apple падна от 10 на 20-та позиция.

Класацията на Global RepTrak 100 може да се нарече доста динамична: за разлика от тази на Brand Finance, чиято първа десетка регулярно се променя. Например, през 2014 г. най-уважаваната компания е търсещият гигант Google, а година по-късно — производителя на автомобили BMW.

В това време, от както Apple падна в класирането с 10 позиции, нейният основен конкурент в лицето на Samsung падна на 70 място.

„Apple все още е с отлична репутация по отношение на нейните продукти и корпоративна ефективност, но поради промени във възприятието и нейната гражданска активност, както и по управление на позициите тя е отслабва“ – твърдят представителите на Reputation Institute.

Анализаторите оценяват репутацията по 7 основни критерия: продукти, иновации, управление, условия на труд, социална отговорност, работа и инициативност. За това, за изкачване на върха в класирането, трябва да се покажат добри резултати за всяка точка.

Първата десетка на класацията тази година е, както следва:

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари