Apple закупи компанията за прецизна навигация Coherent Navigation

0
29

Картографските услуги на Apple все още нямат популярността и всеобхватния характер на тези, които предлага Google, но гигантът от Купертино непрекъснато се опитва да ги подобри.

Свидетелство за това е новата покупка, която Apple направи – компанията придоби Coherent Navigation, известна със създаването на прецизни GPS устройства и софтуер за навигация.

В момента сайтът на Coherent Navigation вече е офлайн, а повечето от страниците автоматично пренасочват към сървърите на Apple. Според сайта MacRumors, сделката е била обмисля отдавна и част от служителите на Coherent Navigation са започнали да работят за Apple още през януари.

Една от основните технологии на Coherent е т.нар. High Integrity GPS („iGPS“) система, която комбинира сигнали от традиционни GPS сателити с тези от сателити от ниска околоземна орбита, за да предостави по-висока точност и прецизност. Според компанията, iGPS е в състояние да осигури информация за дадена локация с точност до сантиметри.

Със скорошното идване на WWDC изглежда възможно Apple да обяви нова и подобрена версия на своето приложение Maps. През последните години компанията придоби поредица от картографски услуги, сред които HopStop, WiFiSLAM и др.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари