Apple закупи компания, която да анализира трафика и публикациите в Twitter

0
34


Apple
е платил повече от 200 милиона долара, за да се сдобие с компанията Topsy, която от години разработва инструменти, които помагат за следенето на публикациите и трафика в Twitter. Това съобщава авторитетното издание Wall Street Journal.

Topsy е американска компания, която служи като ориентир за популярността на дадена марка в Twitter. Разположената в Сан Франциско фирма следи публикациите, свързани с въпросната компания или марка, и генерирания трафик в социалната мрежа. Благодарение на Topsy технологичните гиганти имат възможността да разберат максимално обективно на каква потребителска реакция се радва даден техен продукт и до каква степен хората са удовлетворени от предложенията на компанията. Чрез Topsy може дори да бъде проследено колко често даден термин бива използван в публикация и кой точно прави тази публикация.

Apple официално потвърди сделката пред Wall Street Journal, но отново отказа да коментира мотивите си. Вместо това от компанията за пореден път излязоха с редовното обяснение при подобни ситуации:

„От време на време Apple купува малки технологични компании и не обсъждаме причините за това, нито споделяме плановете си“ заявиха представители на компанията от Купертино.

Все още не е ясно каква част от плановете на Apple ще играе Topsy, но от Wall Street Journal предричат, че приложението най-вероятно ще служи като спомагателен фактор за iTunes. Други смятат, че това е просто опит на американския технологичен гигант да преодолее образа си на „антисоциална компания“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари