Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото място за любителите на дронове, но изглежда и това скоро може да се промени. От днес компанията вече продава „самоуправляващия се” дрон Skydio R1.

Впечатляващото устройство е създадено от студенти в MIT и служители на Google. Основната разлика между обикновен дрон и Skydio R1 е в това, че устройството на Apple следи собственика си без да е необходимо въпросният да прави каквото и да е.

С помощта на сензори и камера, дронът на Apple сам избягва дървета, заснема снимки и видеа. Негов ориентир пък е часовникът Apple Watch.

„R1 е най-усъвършенствания самоуправляващ се дрон на пазара в момента. И тук не става въпрос само за сравнения с дронове, а с роботи и коли дори”, споделя изпълнителният директор на Skydio Адам Бри.

Към момента цената на устройството е 1999$ и то може да бъде намерено само в определени магазини на Apple. Създателите уточняват, че дронът лесно може да бъде програмиран да следва собственика си, докато самият потребител се наслаждава на разходката си в планината.

„Тествах го докато карах колело и определено беше доста полезно”, споделя анализаторът Зак Хол. „Дори острите завои не го затрудниха. Дърветата също не бяха пречка. Страхотно удобство е, че мога да го управлявам през часовника, а не ми е нужен телефон. Има дори режим на работа и дронът може да е пред теб, зад теб или до теб”.

 

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Дронът чудоторГлупав народ, български... Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

„… че устройството на Apple …“ – ей, господин преводач, това не е устройство на Епъл. Епъл само го предлагат в магазина си.
Skydio R1 е на пазара от месец февруари тазш година! Има-няма 6 месеца, преди ти г-н Преводач, да фокусираш информацията за дрона.
Ама викаш, щом пише Епъл вътре, вече става за превод и публикация, макар и подвеждаща? Дано не ти плащат много…

тор
тор

дрона с IOS li e ???

Дронът чудо
Дронът чудо

Сигурно не, но най-вероятно е с цена на MQ9-Reaper 😁😁😁