Магазините на Apple може и да не изглеждат като най-примамливото място за любителите на дронове, но изглежда и това скоро може да се промени. От днес компанията вече продава „самоуправляващия се” дрон Skydio R1.

Впечатляващото устройство е създадено от студенти в MIT и служители на Google. Основната разлика между обикновен дрон и Skydio R1 е в това, че устройството на Apple следи собственика си без да е необходимо въпросният да прави каквото и да е.

С помощта на сензори и камера, дронът на Apple сам избягва дървета, заснема снимки и видеа. Негов ориентир пък е часовникът Apple Watch.

„R1 е най-усъвършенствания самоуправляващ се дрон на пазара в момента. И тук не става въпрос само за сравнения с дронове, а с роботи и коли дори”, споделя изпълнителният директор на Skydio Адам Бри.

Към момента цената на устройството е 1999$ и то може да бъде намерено само в определени магазини на Apple. Създателите уточняват, че дронът лесно може да бъде програмиран да следва собственика си, докато самият потребител се наслаждава на разходката си в планината.

„Тествах го докато карах колело и определено беше доста полезно”, споделя анализаторът Зак Хол. „Дори острите завои не го затрудниха. Дърветата също не бяха пречка. Страхотно удобство е, че мога да го управлявам през часовника, а не ми е нужен телефон. Има дори режим на работа и дронът може да е пред теб, зад теб или до теб”.

 

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

„… че устройството на Apple …“ – ей, господин преводач, това не е устройство на Епъл. Епъл само го предлагат в магазина си.
Skydio R1 е на пазара от месец февруари тазш година! Има-няма 6 месеца, преди ти г-н Преводач, да фокусираш информацията за дрона.
Ама викаш, щом пише Епъл вътре, вече става за превод и публикация, макар и подвеждаща? Дано не ти плащат много…

тор
тор

дрона с IOS li e ???

Дронът чудо
Дронът чудо

Сигурно не, но най-вероятно е с цена на MQ9-Reaper ???