Apple извади Twitter от категорията „Социални мрежи“ в App Store

0
5

Twitter е социална мрежа, нали? Не и според Apple App Store.

Официалното Twitter приложение бе извадено от категорията „Социални мрежи“ на мобилната платформа и вместо там, сега вече се намира в раздел „Новини“. Промяната стана тихомълком без обяснения от двете страни, но моментът, в който се случва това е интересен, тъй като по-рано тази седмица Twitter обяви доста ниски финансови резултати. Това на свой ред предизвика паника сред инвеститорите и в резултат акциите на компанията паднаха с 15 процента.

Разбира се, промяната в категориите не означава, че Twitter непременно иска да се дистанцира от имиджа си на социална мрежа. Вместо това, компанията по-скоро се опитва да разшири дейността си и така да привлече повече потребители. Докато беше в раздел „Социални мрежи“, мобилното приложение бе на пето място по сваляния, докато в „Новини“ вече е на първо, което пък означава, че ще привлече повече внимание от страна на потребителите.

В Google Play Store приложението все още е в „Социални“, което също подсказва, че социалният имидж не е захвърлен изцяло.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за