Apple изглежда се отказва от плановете за самоуправляваща се кола

0
21

Разочароваща новина за най-големите фенове на Apple – по всичко личи, че скоро те няма да могат да седнат в автомобил, произведен от компанията.

Нови данни от Bloomberg твърдят, че компанията е ограничила значително ресурсите, отиващи в посока създаването на собствен самоуправляващ се автомобил. Като причина се посочват поредица от вътрешни кадрови сътресения на оперативно и мениджърско ниво. Изглежда в последните месеци компанията е разместила стотици служители, ангажирани в проекта, и шефовете на Apple са дали срок до края на следващата година да се докаже, че автомобилната инциатива има смисъл.

Една алтернатива, по която може да се работи е създаването на автономна технология, която след това да се лицензира на други производители, правещи такива коли. Подобен подход би бил доста необичаен за Apple, тъй като компанията не обича да влиза в ролята на прост доставчик на аксесоари или да лицензира свои технологии на други. Възможно е компанията да счита, че се нуждае от малко повече практически опит в тази непозната за нея област, преди да предложи на пазара собствен продукт.

В каква посока ще се развие автомобилната стратегия на Apple все още не е ясно, но е сигурно, че скоро няма да видим кола с тази марка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари