Apple използва разширена реалност за дистанционно ръководене на техници в Китай

0
174

Една от предполагаемите причини защо iPhone серията на Apple се забави тази година е пандемията. Става ясно, че инженерите на компанията по принцип правят чести пътувания до различни доставчици и производители по света. Доста често до Китай. Там тестват прототипи и се уверяват, че всичко работи така, както трябва.

И тъй като тези пътувания тази година са били невъзможни, заради това и процесът по завършването на iPhone 12 се забавя

От там масовото производство, анонса и пускането в продажби. Изглежда обаче от компанията искат да се уверят, че този проблем няма да ги спъне повече за напред. Решават да използват технологиите за добавена реалност (AR) и да ги вдигнат на едно ново ниво за целите си.

Според Дан Рицио, старши вицепрезидент на дивизията за хардуерно инженерство в Apple, именно чрез тях са ръководени техниците във фабриките. Той разказва за това във виртуална среща от четвъртък. Чрез разширена реалност инженерите на Apple са успели да комуникират по-пълноценно с производствата по цял свят. И да предотвратят по-голямо забавяне.

И това не е изненада, имайки предвид, че Apple е от компаниите, които са най-твърдо зад разработката на различни технологии върху виртуална реалност

Има и слухове, че те разработват свой чифт умни очила с обогатена реалност, което изглежда все по-смислено. AR се доказва като ефективна технология при обучението на персонал. Има разработки, които да помогнат в обучението на хирурзи. Възможностите са наистина безгранични.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари