fbpx
-0.8 C
София

Apple изпрати в завода на Pegatron независими медицински експерти

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки, че гиганти като Foxconn и Pegatron предоставят своите услуги на най-големите играчи в областта на информационните технологии, условията на труд в тези компании е далеч от необходимото.

За сравнително кратък период от време в заводите на Pegatron загинаха няколко души. Последният починал е 15-годишен работник на компанията. Момчето е починало на 9-ти декември от пневмония. При това, на 4-ти декември, според медицинския преглед то е било напълно здраво. Не е за пренебрегване и фактът, че останалите смъртни случаи също са предизвикани от тази болест. Собствените разследвания на Pegatron не е разкрило връзка между последните летални случаи с условият на труд в предприятието. От своя страна Apple заявява, че това е слаба утеха за семействата на починалите. Това е причината компанията от Купертино да изпрати в предприятието независими медицински експерти за установяване причините за тези летални изходи.

Любопитно е, че загиналият работник е започнал работа в предприятието чрез подправени документи, според които той е бил двадесетгодишен. Според закона, той е имал право да започне да работи, след като навърши 16 години. Починалият е работил в предприятието в продължение само на няколко месеца. Pegatron са опитали да решат въпроса чрез парична компенсация в размер на $15 000, но към днешен ден неговото семейство все още не е получило парите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини