Apple инвестира $1 милиард в онлайн-услугата Didi Chuxing, която е главен конкурент на Uber в Китай

0
3

Apple инвестира $1 милиард в китайската онлайн-услуга за повикване на такси Didi Chuxing (преди това се казваше Didi Kuaidi), която е основен конкурент на Uber на местния пазар. Bloomberg допълни, че в сделката участват най-големите китайски холдинги – Alibaba и Tencent. Самата Didi Chuxing отбеляза, че откакто е основана, това е най-голямата инвестиция в компанията. В началото на месец май се появи информация, че услугата възнамерява да привлече инвестиции в размер на $2 милиарда, а самата тя е оценена на $25 милиарда.

 

Аналитик на HSBC Securities Asia Ltd. счита, че това ще даде на хората още един повод да използват услугите за разплащане на Apple и ще увеличи присъствието на корпорацията на китайския пазар.

 

Didi Chuxing обслужва около 300 милиона души в Китай и работи съвместно с над 14 милиона водачи в 400 града. Според статистиките на компанията, нейната услуга осъществява по 11 милиона пътувания дневно. Аналогичната американска услуга Uber обслужва само 50 китайски града, но изразходва по около $1 милиард годишно за да се пребори с местната конкуренция. Тези пари се компенсират с печалбата от други държави.

Неотдавна се появи информация, че Uber въвежда в Китай система за разпознаване на човешките лица за се противопостави на мошеничеството и да осигури по-голяма безопасност на пътниците. Очевидно конкуренцията ще бъде много оспорвана.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за