Според чуждестранните отраслови източници Apple ще инвестира 330 милиона долара в изграждането на нова фабрика за производство на Micro-LED дисплеи за „ябълковите“ продукти, включително и за iPhone, iPad, MacBook и останалите джаджи на компанията. Бъдещата фабрика се намира в Тайван в Индустриалния парк Hsinchu Science Park. Интересното в случая е, че Apple няма самостоятелно да се занимава със строителството, а ще участва в съвместно предприятие с Epistar (най-големият тайвански производител на светодиоди) и AU Optronics (тайвански производител на LCD панели).

От известно време ръководството на Apple разглеждат Micro-LED като обещаваща технология за своите продукти. Това са например, смарт-часовниците Apple Watch или бъдещите обновления на 16-инчовия ноутбук MacBook Pro. Според доклада, поради трудностите, срещани при разработването на Micro-LED технологията, ранните прототипи ще бъдат базирани на Mini-LED, които са междинно звено по пътя към Micro-LED технологията.

Micro-LED базираните дисплеи се състоят от масиви микроскопични светодиоди, образуващи отделни пикселни елементи. В сравнение с широко разпространената LCD технология, Micro-LED осигурява по-добър контраст, дълбок черен цвят, време за реакция и енергийна ефективност. В сравнение с органичните OLED светодиоди,  Micro-LED предлагат преимущество при максимална яркост (до 30 пъти), по-ниска консумация на енергия и по-важното – много по-добра издръжливост и устойчивост към избледняване на синьото.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари