Apple иска да придобие приложението Shazam за $400 млн.

3
53

Технологичната корпорация Apple води преговори за поглъщане на Shazam Entertainment, който е разработчик на софтуер, намиращ звучащи музикални тракове. За това съобщи Ройтерс, позовавайки се на осведомен източник.

По информация на TechCrunch, IT-гигантът е готов да плати за Shazam $400 милиона, а самата сделка може да бъде оформена тази седмица.

Програмата вече е частично интегрирана в Siri, който е виртуален помощник на Apple. Собствениците на iPhone с инсталиран Shazam ще могат да кажат: „Хей, Siri, коя е тази песен?“. След това приложението успешно ще идентифицира непознатия за потребителя трак.

При това, Shazam предлага и редица други възможности, които не са съвместими с виртуалния асистент на Apple. Например, програмата може да определя имената на телевизионни предавания, които потребителя вижда за първи път.

Shazam Entertainment към момента отказва да коментира информацията за преговорите с Apple.

Според компанията PitchBook, която анализира пазара на частните инвестиции, компанията-разработчик е на 18 години и е привлякла от инвеститори $143 милиарда, а пазарната й капитализация се оценява на $1 млрд.

Това е два пъти по-малко, отколкото Apple предлага за Shazam.

Медиите предполагат, че чрез придобиване на Shazam, IT-гигантът иска да подобри собствената си музикална услуга Apple Music.

Към средата на 2017 година, Apple Music е с 27 милиона абоната и сериозно отстъпва на Spotify – безплатна онлайн услуга за слушане на музика, която е предпочитана от 60 милиона потребителя.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
AnonmathurСтранно Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Странно
Странно

Че те не го ли притежаваха вече????

mathur
mathur

Има ли кой да го ползва това още???

Anon
Anon

Майка ти, като прави blowjob на потните негри и я познава веднага програмата, че е тя. Онгъл-онгъл!