Apple и Broadcom ще трябва да платят $1.1 млрд. заради патентно нарушение

1
520

Съдебни заседатели в Лос Анджелис са отсъдили, че Apple и Broadcom трябва да платят $1.1 милиарда на Университета на Калифорния заради нарушавания на патенти свързани с WiFi технологията, предават от TechXplore.

Apple ще трябва да плати $837 милиона, а Broadcom ще трябва да плати $270 милиона на Калифорнийския технологичен институт

Институтът завежда дело през 2016, в което обвинява, че Apple използва в своите iPhone, iPad и Apple Watch устройства компоненти на Broadcom, нарушаващи техни патенти.

Да, Broadcom произвежда чиповете, които са проблемни, но Apple е компанията, която е изкарала милиарди от продажбите на устройства с тези чипове.

И двете компании ще обжалват заключението

„Благодарим на съдебните заседатели за техния труд, но не сме съгласни с фактическите и законови доводи за заключението и смятаме да обжалваме.“, казват от Broadcom в отговор на запитване на AFP.

Apple категорично смята, че е просто потребител на чиповете и няма отношение по това дали Broadcom нарушава правилата, или не.

„Като нестопанска институция за висше образование, Caltech се ангажира да защитава интелектуалната си собственост в изпълнение на мисията си да разширява човешкото знание и да извлича ползи за обществото чрез научни изследвания, интегрирани в образованието.“, казват от Калифорнийския технологичен институт.

Анализатори смятат, че институтът ще търси извънсъдебни споразумения с останалите клиенти на Broadcom, които са ползвали технологията в свои устройства.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари