Apple и HTC разкриват своите тайни пред Samsung

0
23

Корпорация Apple е длъжна да предостави на адвокатите на Samsung пълния текст от споразумението с компания HTC, което урежда патентните претенции между двете компании. Такова решение бе постановено от окръжния съд на Калифорния.

Юристите на Samsung смятат, че достъпът до условията на спогодбата между Apple и HTC може да помогне на корейския производител да защити своите смартфони (включително Galaxy S III) от забраната за продажби в САЩ, за която настоява Apple.

Лицензионното споразумение между Apple и HTC, сключено през ноември за срок от 10 години, включва прекратяване на всички съдебни спорове между двете компании. Постигнатите договорености се прилагат както за съществуващите, така и за бъдещи патенти въпроси. При това, подробностите се пазят в тайна.

Едно от основните положения на споразумението определя сумата на лицензионните такси. Тази седмица HTC официално обяви, че слуховете за плащания на 6,8 долара за всеки Android-смартфон нямат нищо общо с действителните условия на договора.

Почти веднага след обявяването на споразумението между двете компании, корейският гигант изиска да се оповестят неговите условия. Адвокатите на Samsung смятат, че подписването на това споразумение от Apple може да се окаже в разрез със собствените и предишни изявления, че правото за използване на нейни патенти няма да бъде предоставено на никой.

Сега Apple трябва незабавно да предаде пълния текст на споразумението на Samsung. Според съда, документите са предназначени единствено за адвокатите на корейския производител и няма да се оповестяват публично.

Следващото съдебно заседание в Калифорнийския съд е насрочено за 6 декември.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари