4.3 C
София

Apple и Tesla може да пострадат понеже Китай спря производството на чипове заради икономия на енергия

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Недостигът на електроенергия в някои от най-гъстонаселените провинции на Китай принуждава фабриките и заводите да спрат работа. Агенция Reuters съобщи, че без достатъчно електрическа енергия са останали няколко компании, които произвеждат електронни компоненти за Tesla и Apple.

Причината за този невиждан срив навярно са големите скокове на цената на електрическата енергия, както и плановете на Китай за намаляване на изхвърлянето на въглероден диоксид в атмосферата, което става в рамките на програмата „Зеления преход„, която е аналогична на европейската „Зелена сделка„. Най-зле са провинциите Дзянсу, Чжецзян и Гуандун, което е важно, понеже именно там са разположени най-големите индустриални комплекси. BBC добавя, че ситуацията е толкова тежка, че властите настояват жителите на тези региони да не използват микровълновите си печки и и да разчитат само на „естественото осветление“.

Reuters каза още, че трите дъщерни предприятие на компанията Unimicron Technology Corp, която изпълнява договорите с Apple, напълно спират производството от средата на 26-ти септември до полунощ на 30-ти септември. Unimicron Technology Corp, която е дъщерна компания на Hon Hai Precision Industry Co Ltd (Foxconn) от своя страна съобщи, че спира производството от тази неделя до следващия петък в своите предприятия в окръг Куншан. Concraft Holding Co Ltd, който произвежда говорителите за iPhone добавя, че спира производството за пет дни и за удовлетворяване на търсенето ще използва своите складови запаси.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини