Apple купи френския разработчик на софтуер за анализ на снимки чрез изкуствен интелект

0
78

Apple придоби стартъпа Regaind, алгоритъмът на който е отговорен за разпознаване на обектите в изображенията. За това съобщи изданието TechCrunch.

Предполага се, че разработките на Regaind са намерили приложение в програмата Photos, налична в iOS11, благодарение на което поведението на приложението стана по-разумно. То анализира съдържанието на снимките и използва получената информация за класифициране, сортиране и търсене.

Освен това, според Regaind, алгоритмите са реализирани от специалистите на компании в API за задачи на машинно зрение, даващо възможност за оценка на техническите и естетически аспекти на снимките. По-специално, те могат не само да намерят подобни снимки, но и да избират най-добрата от тях, а също и да групират снимките по теми и цветови черти. Ако на снимката има човек, програмата може да определи неговият пол, възраст и емоционално състояние. Все още не е ясно, до каква степен разработките на Regaind вече са включени в iOS11, но придобиването на компанията дава на Apple по-голяма свобода в сравнение с лицензирането на разработки, така че може да се разчита, че степента на интелектуалност на компонентите в iOS, работещи с изображенията, ще расте.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари