Apple може да представи нов MacBook на 10-ти ноември

0
120

Apple разпрати дигитална покана до световните технологични медии за предстоящо виртуално събитие на 10 ноември, на което компанията почти със сигурност ще представи нов 12-инчов MacBook, който е дългоочакваният модел на компанията с ARM-базиран процесор.

Поканата, разпратена до медиите, която загадъчно започва с „One More Thing“ показва подробностите за датата и часа на събитието, което ще бъде проведено на 10 ноември в 10:00 PST / 13:00 EST.

Като се има предвид, че новата серия iPhone 12 вече е представена и че слуховете за нов 12-инчов MacBook се въртят от доста време, това почти сигурно е представянето, което всички очаквахме. Това може да е и последното представяне на нови продукти на Apple, което ще видим до края на годината.

Ще видим ли най-сетне MacBook с процесор А14?

Докато Apple вече заяви, че ще премести MacBook от Intel съм собствени процесори, базирани на ARM архитектурата. През последните години се говори много за ARM процесорите, като на пазара вече има някои системи с ARM процесори като наскоро представения лаптоп Lenovo Flex 5G.

ARM-архитектурата като цяло досега се придържаше към мобилните устройства, захранвайки множество телефони и таблети през последните години, така че те са създадени да бъдат особено енергийно ефективни, макар и не толкова мощни, колкото предложенията на Intel и AMD, тъй като все пак са предназначени за мобилни устройства.

И все пак преминаването на Apple към ARM може да промени доста картината на пазара, особено като се има предвид, че зад тази нелека задача застава един от най-големите технологични гиганти в света. Apple вече има опит с производството на супер енергийно ефективни и бързи процесори за смартфони, както и високо енергийно ефективни лаптопи, така че със сигурност очакваме компанията да се опита да надскочи летвата.

Тъй като ARM системите, които сме виждали от други производители, са обещаващи, но не съвсем конкурентни, ангажиментът на Apple към ARM може да промени играта в процесорите, ако успеят да го направят. Ако това се случи, бихме могли да видим и значителен спад на цените на лаптопите MacBook, което само по себе си би било от полза на Apple и на потребителите.

Предстои да разберем, разбира се, но се надяваме, че ще започнем да добием по-добра представа за бъдещето на MacBook след по-малко от две седмици.

Възможно ли е да видим и AirTags?

На събитието One More Thing, освен нов MacBook, Apple може да представи и нещо, за което чуваме слухове от години: AirTags, които са аксесоари подобни на плочки, които закрепвате върху обекти, за да ги проследявате с вашите устройства на Apple.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари