Apple може да премести производството на iPad и MacBook от Китай във Виетнам

0
245

Смята се, че промяната е в отговор на търговската война

Apple поиска от Foxconn да премести някои производствени мощности за iPad и MacBook във Виетнам, предаде информационна агенция Ройтерс. Производствените линии на Foxconn трябва да започнат работа през първата половина на следващата година в провинция Bac Giang, според източник на Ройтерс, който отбелязва, че Apple иска да диверсифицира веригата си на доставки поради продължаващите търговски спорове между САЩ и Китай.

Докладът на Ройтерс не посочва кои модели iPad или Mac ще бъдат сглобявани във Виетнам, нито какъв дял от общото производство на Apple ще се измести от Китай. Но това няма да са първите продукти на компанията, сглобявани във Виетнам – Apple започна да произвежда AirPods Pro устройства там по-рано тази година. Apple използва за известно време Индия за производството на някои модели iPhone, въпреки че това се е случило преди търговската война между САЩ и Китай, като това помага на компанията да изпълни местните разпоредби за внос.

Nikkei съобщи по-рано тази седмица, че Foxconn планира инвестиция от 270 милиона долара във Виетнам, за да разшири производствения си капацитет. Твърди се, че тайванската компания премества над 30 процента от своите производствени линии извън Китай.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари