fbpx
0 C
София

Apple може изцяло да се откаже от сътрудничество със Samsung

Най-четени

Възникналото противоречие между компаниите Apple и Samsung на пазара на смартфони може да доведе до това, че американската компания да се откаже от услугите на Samsung за доставка на мобилни електронни компоненти. Това се посочва от добре информирани източници на пазара на компоненти.

Най-вероятният наследник на Samsung, който ще заеме мястото на основен доставчик на компоненти на Apple, може да стане Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, която по поръчка на Apple ще произвежда чип системи, базирани на микропроцесора Apple A6, чиято разработка понастоящем тече в Купертино.

За първи път слухове за сътрудничество между Apple и TSMC възникнаха в началото на 2011 година, непосредствено преди анонса на iPad 2 с процесор A5. По-късно тайванското издание EE Times, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Apple работи над мобилни процесори по 28-нанометров технологичен стандарт.

Противоречията между Apple и Samsung сега се изостриха, най-вече заради обвиненията, че устройствата на Samsung Galaxy S и Galaxy Tab копират дизайна и интерфейса на продуктите на Apple iPhone и iPad. Много експерти смятат, че двете компании ще бъдат достатъчно мъдри, за да сключат все пак споразумение помежду си, но, ако такова съглашение бъде подписано, то най-вероятно ще включва дълъг списък от ограничения върху разработката и външния вид на мобилните устройства.

Анализаторите от „Мерил Линч“ наскоро публикуваха своя информация за чиповете Apple A6, които, съгласно прогнозите на компанията, трябва да се появят през 2012 година. Те ще бъдат базирани на микроядрата ARM. Освен това се предполага, че тези чипове ще работят на основата на 28-нанометрова технология, в сравнение с 45-нанометровата такава при А5. За момента както Samsung, така и TSMC са заявили готовност за проектиране и производство на 28-нанометрови чипове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
linker
linker
10 години

bob4estiq – Най-вероятно, който и до момента – LG 😉

mKrotiFy
mKrotiFy
10 години

На обидени ли се правят? 😀

bob4estia
bob4estia
10 години

И кой ще им прави дисплейте??? 😀

one-77
one-77
10 години

Както виждате уважаеми читатели, на снимковия материал към статията много правилно са подбрани цветовете на светлинните мечове. :laugh:

Нови ревюта

Подобни новини