Apple не знае защо iTunes премахва файловете на потребителите

1
8

Но възнамерява да реши проблема с обновяването на iTunes

 

В края на работната седмица Apple потвърди, че iTunes наистина премахва музикалните файлове от компютрите на „съвсем малко потребители“ и заменя оригиналната музика с файлове с DRM защита. Корпорацията не успя да възпроизведе този бъг, но следващата седмица ще излезе обновяване за iTunes, което трябва да реши всички подобни реални или потенциални проблеми.

Ето какво каза представител на Apple в интервю за iMore: „Някои потребители съобщиха, че записаните на техните компютри музикални произведения се премахват без разрешение. Колкото и да са малко, ние сериозно се отнасяме към подобни съобщения, защото знаем, колко е важна музиката за нашите потребители и нашите специалисти търсят причините за възникването на този проблем. Засега не можем да пресъздадем този бъг, но след седмица ще представим ъпдейт за iTunes, който ще усили защитата срещу подобни случай. Ако някой се сблъска с подобен проблем, нека се обади в AppleCare“.

За премахването на музикални файлове съобщи Джеймс Пинкстоун (James Pinkstone), който възстанови музикалната си колекция от 122 GB музика от архиви, които бе правил по-рано. Apple не само замени оригиналните mp3 файлове с техни DRM версии, ни замени WAV файловете без компресия, на mp3 файлове с компресия и по-лошо качество.

Какъвто и да е случаят, това не е стандартно поведение на iTunes и не е предвидено от програмистите на Apple.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
sky1 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sky1
sky1

От Apple още от начало са знаели, че ще има хора, които ще качват музика в WAV формат и затова са решили да заменят музикалните файлове на хората с музикални файлове от Айтюнс. Така излиза, че повечето качена музика на хората е препратка към музикален файл от Айтюнс и така не се заема почти никакво пространство.