Apple не знае как да поправя повредените Mac Pro

7
1481

Твърдението от заглавието идва според доклад на Apple Insider, който разкрива, че много от служителите на Apple все още не са обучени да се справят с проблемите на Mac Pro, вече цели три месеца след първоначалното му пускане на пазара. Един служител, с когото журналист от популярния технологичен портал е имал контакт, споменава, че въпросния дори не е знаел как се захранва устройството и е опитал да го свърже към електрическата мрежа чрез вкарването на USB Type-C зарядно в един от Thunderbolt портовете на компютъра.

Тази липса на познания стана очевидна, след като от Apple Insider iа се свързали с компанията заради възникнал проблем с Mac Pro.

Първият служител, с когото са разговаряли, се оказва неквалифициран да се справи с проблемите и ги препраща в „специализиран екип“, който вероятно е създаден да се занимава конкретно с проблемите на Mac Pro, въпреки че те също не успяват да помогнат по никакъв начин. След няколко машинации от различни отдели и екипи, в крайна сметка от Apple Insider били посъветвани да върнат 18-килограмовата машина в един от магазините на Apple Store, но за съжаление и там премеждията не свършват.

„Служител се втурва през вратата, за да ни помогне да го пренесем, докато се забавляваме с погледите на всички останали служители в магазина, никой от които не е виждал Mac Pro 2019 на живо… Очевидно трябваше в този магазин да влезе клиент с проблема конфигурация, за да може персонала най-сетне да се докосне и да види какво представлява устройството…“, се казва в доклада на технологичната медия, като се допълва, че в магазина са опитали да го захранят със стандартен захранващ кабел, тъй като в магазина също не са разполагали със захранващи кабели за Mac Pro. Именно оттам тръгва анекдотът със служителя, който включва USB-C кабел в един от Thunderbolt портовете на устройството…

След като множество техници не успяват да идентифицират проблема, ситуацията ескалира на следващо ниво на поддръжка и понастоящем проблемната машина е регистрирана в Apple Store, откъдето „работят за разрешаване на проблемите ни“, казват от Apple Insider при поискан коментар за актуалния статус на случая.

Силно вероятно е това да е първият, или един от първите случаи, в които някой попада на дефектен Mac Pro и опитва да потърси гаранционен ремонт и поддръжка за новия компютър.

Apple Insider установяват, че в най-големите магазини за продажба на дребно на Apple има само един или двама служители, които са завършили обучение за справяне с проблеми на Mac Pro, а в някои малки магазини броят им е нулев.

 

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари