Apple отказа да поправи повреден в YouTube ревю iMac Pro

15
1355

Позовавайки се на неясна политика за поправки, която може и да е незаконна, Apple отказа да поправи чисто нов iMac Pro, който беше повреден по време на видеоклип в YouTube – дори и за сметка на потребителя. Според Линус Себастиан от канала на Linus Tech Tips, който има 5,6 милиона абонати, Apple съобщила, че обикновено не поправя Mac, който е бил отворен от потребител.

Именно за тази политика Apple и други технологични компании бяха предупредени наскоро от Федералната търговска комисия, тъй като тя е незаконна съгласно Закона за гаранциите.

В последния си видеоклип, който вече е бил гледан над 1,4 милиона пъти, Себастиан обяснява, че iMac Pro е повреден в края на януари. При повторното сглобяване стъкленият дисплей е изпуснат, което напуква екрана и по необясними причини захранването и логическата платка може да се нуждаят и от подмяна. Себастиан признава, че той е повредил компютъра, но отбелязва, че продуктите се повреждат по невнимание от потребителите през цялото време и заявява, че е готов сам да плати за ремонта.

Независимо от това, Apple два пъти отказва да поправи машината, която струва 5000 долара. Когато екипът му първоначално се свърза с Apple онлайн, им бива казано, че „ако Mac се разглобява от някой друг освен оторизиран техник, обикновено не можем повече да го обслужваме“. Въпреки това предупреждение, неговият Apple Store приема компютъра за поправка, само за да го върне няколко дни по-късно, казвайки, че Apple няма да изпрати резервни части. След това магазинът предлага да прехвърли iMac Pro на оторизиран от Apple сервиз, но местният магазин на Себастиан очевидно няма разрешително, за да поправи този модел.

Положението на Себастиан се усложнява до известна степен и от местонахождението му: той е в Съри, Британска Колумбия – канадски град, който се намира точно до границата на САЩ в щата Вашингтон. Следователно, законите за гаранциите и поправките в САЩ не се прилагат, така че въпреки забраните на Закона за гаранциите, канадските закони са тези, които ще уреждат спора.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
8 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
the professorКалинБай ИванПенчоKiLaRa1988 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Прави са , на всеки продукт си го пише че не може да се отваря от потребителя 🙂

Анонимен
Анонимен

Но не са прави да му откажат да си заплати ремонта или закупи резервни части!

Пенчо
Пенчо

И защо да не мога да отварям закупен от мен продукт който е моя собственост бе балък неден?

Калин
Калин

Бидейки нетехническо и нелицензирано лице по продукта, най-вероятно си некомпетентен в техническата му подръжка. Дори с отварянето му, некомпетентността ти може да доведе до повреди и щети.

g2167870
g2167870

Не е нормално да дадеш 5000 долара за компютър и след това да се опитваш да направиш ремонта сам с цел икономии. Политиката на Apple относно сервиза трябва да е ясна на всеки потребител на техни устройства. Преди да започнеш да ползваш тяхно устройство се съгласяваш с условията им. Имат уторизиран сервиз който гарантира качествен ремонт или подмяна. Така трябва да бъде. Неможе всеки на който му скимне да се пише на майстор.

KiLaRa1988
KiLaRa1988

Грешно си разбрал.Той не се е опитвал да го ремонтира сам. Повредили са го при снимките на клипа и са били съгласни да си платят за ремонта тъй като не е дефектирал, а са го повредили те.
Проблема е, че Apple отказва да го ремонтира дори извън гаранционно.

Калин
Калин

Я обясни какво означава „повторно сглобяване“?
Никъде не можеш да купиш Епъл продукт на части, за да си го сглобяваш сам 😀

Пенчо
Пенчо

„уторизиран сервиз който гарантира качествен ремонт“ – ХАХАХАХА ти за малоумни ли ни вземаш? Кой сервиз прави качествен ремонт пак? Ти не си ли чувал че в тия сервизи работят хора на заплата? Най много да ти се изсерат вътре в лаптопа и да го затворят и да ти кажат че е готово.

Калин
Калин

Пенчо, най-вероятно и ти така ремонтираш – представа си нямаш, но запретваш ръкави и като клетия човечец на клипа – опаааа, счупи се.
Така се работи с некадърници 😀

Емуйико
Емуйико

Хаха тия и тех ги понаболва главата…

pix3l
pix3l

5k… къде не ги е дал пича. Ако някой е разглеждал каналът му, ще разбере за кво иде реч. 😀

ssh22
ssh22

Аз дадох 7k за макбук про на който също му бе отказана гаранционен ремонт. При това без да имам каквато и да е вина –
https://youtu.be/P9EOv0Ooetc

Бай Иван
Бай Иван

Сериозно ли са искали да те таксуват 500.евро. До 200трябва да е такъв смешен ремот и то като просто сменят цялата клавиятура.

дрон
дрон

като е джендър тричко да си го оправи сам….

the professor
the professor

в европейския съюз е задължителна 2 годишна гаранция, но това не пречи на измекярите от apple да продават телефоните с 1 година, въпреки това овце много…