Apple отказа да поправи повреден в YouTube ревю iMac Pro

14
1522

Позовавайки се на неясна политика за поправки, която може и да е незаконна, Apple отказа да поправи чисто нов iMac Pro, който беше повреден по време на видеоклип в YouTube – дори и за сметка на потребителя. Според Линус Себастиан от канала на Linus Tech Tips, който има 5,6 милиона абонати, Apple съобщила, че обикновено не поправя Mac, който е бил отворен от потребител.

Именно за тази политика Apple и други технологични компании бяха предупредени наскоро от Федералната търговска комисия, тъй като тя е незаконна съгласно Закона за гаранциите.

В последния си видеоклип, който вече е бил гледан над 1,4 милиона пъти, Себастиан обяснява, че iMac Pro е повреден в края на януари. При повторното сглобяване стъкленият дисплей е изпуснат, което напуква екрана и по необясними причини захранването и логическата платка може да се нуждаят и от подмяна. Себастиан признава, че той е повредил компютъра, но отбелязва, че продуктите се повреждат по невнимание от потребителите през цялото време и заявява, че е готов сам да плати за ремонта.

Независимо от това, Apple два пъти отказва да поправи машината, която струва 5000 долара. Когато екипът му първоначално се свърза с Apple онлайн, им бива казано, че „ако Mac се разглобява от някой друг освен оторизиран техник, обикновено не можем повече да го обслужваме“. Въпреки това предупреждение, неговият Apple Store приема компютъра за поправка, само за да го върне няколко дни по-късно, казвайки, че Apple няма да изпрати резервни части. След това магазинът предлага да прехвърли iMac Pro на оторизиран от Apple сервиз, но местният магазин на Себастиан очевидно няма разрешително, за да поправи този модел.

Положението на Себастиан се усложнява до известна степен и от местонахождението му: той е в Съри, Британска Колумбия – канадски град, който се намира точно до границата на САЩ в щата Вашингтон. Следователно, законите за гаранциите и поправките в САЩ не се прилагат, така че въпреки забраните на Закона за гаранциите, канадските закони са тези, които ще уреждат спора.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари